Oppiportin webinaarit ovat vuorovaikutuksellisia etäkoulutuksia.

Ilmoittautuminen webinaariin

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos webinaarin esittelysivun oranssissa painikkeessa lukee ”Webinaari on xx päivän päästä”, on sinulla jo osallistumisoikeus webinaariin.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä. Ilmoittautumispainike ohjaa sinut Duodecimin verkkokauppaan, josta voit ostaa itsellesi osallistumisoikeuden haluamaasi webinaariin.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Organisaatiokohtainen useamman henkilön osallistumismaksu hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Webinaariin ilmoittautuminen ja osallistuminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Oppiportin käyttäjäksi. Uusi käyttäjä, luo tunnukset Kirjaudu sisään -painikkeen kautta.

Ilmoittautumisen jälkeen sinut ohjataan takaisin webinaarin esittelysivulle. Esittelysivulta näet webinaarin sisällön, tavoitteet ja ohjelman sekä asiantuntijaesittelyn.

Ilmoittautuminen webinaariin ryhmäkoodilla

Jos käytössäsi on ryhmäkoodi, jolla ilmoittaudut webinaariin, toimi seuraavalla tavalla:

• Kirjaudu Oppiporttiin omilla käyttäjätunnuksillasi.
  • Valitse Oppiportista webinaari, johon olet osallistumassa.
  • Paina oranssia ”Ilmoittaudu webinaariin” -painiketta.
  • Siirry syöttämään saamasi osallistumisen ryhmäkoodi sivulla olevan linkin kautta. Jos et tiedä ryhmäkoodiasi, kysy sitä esihenkilöltäsi.
  • Siirryt suoraan Oma Duodecimiin ”Aktivoi Duodecimin edut” -välilehdelle, jossa pääset syöttämään ryhmäkoodin.
  • Syötettyäsi koodin paina Päivitä tiedot -painiketta.

Tämän jälkeen sinulle on liitetty oikeus osallistua webinaariin. Huomioittehan että webinaari aukeaa 15 minuuttia ennen lähetyksen alkua ja sinulla on mahdollisuus katsoa jälkitallennetta yhden vuoden ajan webinaarin päättymisestä. Tallenne lisätään sivulle webinaaria seuraavana päivänä klo 12.

Osallistuminen webinaariin

Kirjaudu webinaaripäivänä Oppiporttiin ja mene webinaarin tapahtumasivulle oranssin painikkeen kautta. Painamalla ”Osallistu webinaariin” -painiketta, voit osallistua webinaariin klo 13.45 alkaen. Ohjelma alkaa klo 14.00. Mikäli video ei käynnisty, päivitä selainnäkymä.

Voit esittää kysymyksiä webinaarin asiantuntijoille esitysikkunan luona olevan viestikentän kautta. Kysymyksiin vastataan viimeistään webinaarin lopussa.

Suosittelemme, että liityt webinaariin hyvissä ajoin ja varmistut, että ääni- ja kuvayhteytesi toimivat. Muista painaa esitysikkunassa olevaa play-nappulaa!

Koulutuksen jälkeen sinulle jää Oppiporttiin webinaarin jälkitallenne. Tallenne julkaistaan webinaaria seuraavana päivänä. Sen katseluoikeus on voimassa yhden vuoden ja myös tallenne on henkilökohtainen. Huomioi, että luennoitsijoiden esitysmateriaaleja ei jaeta osallistujille. Varaa siis muistiinpanovälineet käyttöösi.

Suoritusmerkinnän ja todistuksen saaminen

Saat suoritusmerkinnän ja todistuksen webinaarista, kun olet vastannut webinaarin tapahtumasivun palautekyselyyn sisäänkirjautuneena henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Voit antaa palautetta niin kauan kuin jälkitallenne on nähtävillä, jonka jälkeen webinaari poistuu Oppiportista. Suoritusmerkintä tallentuu Oppiportin käyttäjätilillesi.

Tekniset vaatimukset

Webinaariin voit osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Käyttämässäsi laitteessa on oltava äänentoistoa varten kaiuttimet tai kuulokkeet.

Oppiportti käyttää webinaarialustana Vimeota sekä Enchantia. Sinun ei tarvitse asentaa erillistä ohjelmistoa osallistuaksesi webinaariin.

Huom, webinaarit eivät toimi Internet Explorer -selaimella! Suosittelemme Chrome, Firefox, Edge, Safari tai Opera -selainta. Varmista, että käytössäsi on tuorein selainversio. Parhaan kokemuksen saat 4G-yhteyksillä tai vastaavalla kiinteällä liittymällä.